30 Μαρτίου 2016

Πρόταση ΗΠΑ προς Κίνα για το αντιπυραυλικό THAAD

Πρόταση ΗΠΑ προς Κίνα για το αντιπυραυλικό THAAD

30.03.2016 | 11:26
Image

 Υψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κίνα θα είναι θετική στην πρόθεση των ΗΠΑ να την ενημερώσουν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου πυραυλικού συστήματος
, το οποίο η Ουάσιγκτον θέλει να εγκαταστήσει στο έδαφος της Νότιας Κορέας, καθώς το Πεκίνο προσδίδει σε μια τέτοια εξέλιξη, χαρακτήρα απειλής κατά της εθνικής του ασφάλειας.


Ο Άντονι Μπλίνκεν, αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δηλώνει ότι το πυραυλικό σύστημα άμυνας περιοχής, για την κατάρριψη στόχων σε μεγάλο ύψος (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) είναι αναγκαίο τόσο για την άμυνα των ΗΠΑ, όσο και για την προστασία των περιφερειακών συμμάχων τους, από το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυραυλικής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα.

“Αναγωνρίζουμε ότι η Κίνα μπορεί να μην μας πιστεύει και για το λόγο αυτό, προτείνουμε να τους παρουσιάσουμε την τεχνολογία του συστήματος και να τους εξηγήσουμε τι ακριβώς το σύστημα αυτό κάνει και τι δεν κάνει... Ελπίζουμε ότι θα δεχτούν την πρότασή μας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπλίνκεν στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν, ενώ αναμένεται στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Κινέζος πρόεδρος Ξι Ζινπίνγκ, για τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου