27 Οκτωβρίου 2015

Ο Εθνικός Ύμνος δεν είναι "σουξεδάκι"! Αντιδράσεις για την παρουσία των αγημάτων-τραγουδιστών

Ο Εθνικός Ύμνος δεν είναι "σουξεδάκι"! Αντιδράσεις για την παρουσία των αγημάτων-τραγουδιστών

26.10.2015 | 20:38
Image

Κάποιοι θα πρέπει σύντομα να καταλάβουν στο ΓΕΕΘΑ ότι ο Εθνικός Ύμνος δεν είναι “σουξεδάκι” της εποχής για να τον ψάλλουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν αγήματα. Οι “εμπνεύσεις” της προηγούμενης ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ προκαλούν δυσαρέσκεια εντός του στρατεύματος. Για να μην αναφερθούμε στην κοινή γνώμη η οποία σέβεται τον Εθνικό ΄Υμνο πολύ περισσότερο απ΄ όσο φαντάζονταν κάποιοι το 2012 στο ΥΠΕΘΑ. Τότε που λαμβάνονταν όλες αυτές οι αποφάσεις-βαθειές τομές για τις ΕΔ.

Η λάθος στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του γαλλικού Εθνικού Ύμνου είναι κάτι παραπάνω από κατακριτέα,ειδικά όταν έχει ΥΕΘΑ τον Πάνο Καμμένο που αυτά θα έπρεπε να του τα έχει μάθει από τη πρώτη ημέρα. Κατακριτέα όμως είναι και η εμφάνιση αγημάτων που άδουν ,ούτε καν ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο. Και κάποιος ίσως στο ΓΕΕΘΑ θα έπρεπε να ξανακοιτάξει τους κανονισμούς για να καταλάβουν οτι είναι και παράτυπο όλο αυτό το σκηνικό.
Όπως μας επεσήμανε απόστρατος Αρχηγός, που κάτι παρά πάνω γνωρίζει “τα αγήματα έχουν διαταχθεί να …άδουν τον Εθνικό Ύμνο σε στάση “Παρουσιάστε”. Μα σ΄ αυτή τη στάση και νεοσύλλεκτος μιας ημέρας γνωρίζει ότι δεν πρέπει να κινηθεί ούτε ένα…κύτταρο του οργανισμού του! Πρέπει να είναι “μαρμαρωμένος” ο στρατιώτης ,ναύτης ,αεροπόρος που είναι σε θέση “Παρουσιάστε”. Κι εμείς τους βάζουμε να τραγουδάνε”;

Τα εθνικά σύμβολα απαιτούν σεβασμό απ΄ όλους μας. Και ο σεβασμός δεν αποδεικνύεται με κανενός είδους λαϊκισμό ,φανφάρες και επιδείξεις “πατριωτισμού”…δια της βοής.

Επειδή λοιπόν η περίοδος αυτή καλό είναι να κλείσει μια για πάντα ας κοιτάξουν στο ΓΕΕΘΑτους κανονισμούς και ας δώσουν ένα τέλος στο…μαρτύριο των αγημάτων αλλά κυρίως στην υποτίμηση που υφίσταται ο Εθνικός μας Ύμνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου